- Neteja i desinfecció d'ampolles.- (21:00h)
Un cop hem assegurat que podíem passar a embotellar, tocava netejar i desinfectar les ampolles necessàries. Les hem netejat amb aigua calenta i sabó i les hem esclarit a consciència.
Neteja d'ampolles |
A continuació les hem esterilitzat amb una solució del ‘Métode MILTON’ (per netejar biberons) líquida rebaixada amb aigua. Pera aquesta operació hem seguit les instruccions del kit. Hems posat les ampolles a escórrer una mica i hem passat a preparar el segon cubell.
La següent operació ha estat esterilitzar el cubell d'embotellat i els corresponents tubs, el de transvàs i el dosificador per omplir les ampolles.
Trasvà del cubell de fermentació al tanc d'embotellat |
Per al trasvàs he posat el cubell sota el fermentador, en el qual he muntat el tub de trasvàs en l'aixeta per buidar cervesa d'un a l'altre. Un cop que la cervesa ha estat transvasada al cubell. Hem passat al embotellat. He utilitzat un colador degudament esterilitzat per treure restes de llevat en la cervesa.
Omplint el cubell d'embotellat |
- Embotellat . – (22:15h)
He muntat el cubell amb la tapa tal i com indicaven les instruccions, i he bufat per el petit tub superior perque la cervesa pugés a través de l'altre tub, però per més que bufava no pujava la cerveza per el tub. Ho hem estat provant durant una bona estona sense èxit.
Omplint ampolles |
Tancament d'ampolles amb tap corona |
Finalment, he descubert que al final de la cànula que hi ha al final del tub, hi ha una vàvula quefa d'aixeta i cal apretar-la contra el cul de la ampola que omplim perque s'ompli, ja que al estar tancada no deixa circular l'aire i per consegüent no deixa sortir el líquid.
Al final hem pogut embotellar sense més problemes i ja només ens ha quedat posar el tap a les ampolles.
La producció final de la Brewferm Christmas, 31 ampolles de 25 Cl. |
La producció final ha sigut de 31 ampolles 25 CL. Que en total fan 7,75 Litres.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada