diumenge, 16 de gener del 2011

Curs de Cervesa artesanal a "Ca l'Arenys"

Avui hem estat en un curs sobre la elaboració de cervesa artesanal. El curs es feia a les instal·lacions de la cervesera Ca l'Arenys, a Valls de Torroella, (prop de Manresa i Berga). Aquests sn éls fabricants i responsables de la cervesa La Guineu.

El curso ha estat realment instructiu, en ell hem après gran quantitat de coses que no vull  entretenirme ara a explicar perquè podria ser molt extens, però si puc dir que hem abarcat d'una forma bastant amplia els diferents processos d'elaboració. 

Des de el procés de maltejat, macerat i cocció a la fermentació i embotellat així como diverses tasques intermitges. 

Ens han mostrat també els diferents tipus de malts i llúpols així com els seus usos i propietats. 

Imatge del curs (foto cedida per Ca l'Arenys)
Hem fet un petit tas i ens han 'iniciat' per així dir-ho a com fer-ho, explicánt-nos cóm ha de realitzar-se i quins aromes pertanyen a les maltes i quins als llúpols. 

També hem après a usar el hidrómetre o densímetre i a calcular el % d'alcohol a través de la densitat.
En fi que ha sigut tot molt instructiu. A més hem pogut intercanviar les  nostres experiències amb altres cervesers alguns 'novatos' com nosaltres i alguns ja més curtits dintre d'aquest món de tota la geografía del país, ja que hi havia gent de Valladolid, Bilbao, Logroño, Alcoy, ... 

Per finalitzar aquesta entrada, vull agraïr a la gent de Ca l'Arenys (Mª José, Guzmán, Lucas,...) per el seu tracte i  atenció a tots  cada un de nosaltres. Gràcies i fins la pròxima.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada