diumenge, 30 de gener del 2011

3ª Producció - MUNTONS IPA -

Pues ja està el fermentador ple un altre cop!

Aquest cop he optat per una IPA de la marca Muntons, de la que han de sortir-ne 23  litres (això espero).

En aquesta ocasió he utilitzat dextrosa en comptes de sucre, recomanació que em va fer en Josep de la cervesera artesenca (Cerberus).  Segons ell fa la mateixa funció que el sucre i no endolceix tant el most.

De fet, he estat aquest matí a les seves instalacións. Hem comentat temes i dubtes sobre les dues produccions que he fet a data d'avui i m'ha donat alguns consells. També hem estat parlant sobre els extractes de malta, els quals tinc ja ganes de jugar amb ells, així que a estalviar ara per poder comprar la olla de ebullició s'ha dit!. 
En quant a la producció propiament dita, he tingut un problemilla amb el fermentador, ja que he utilitzat el que vaig fabricar-me a casa i un cop vez que he abocat la cervesa al cubell, aquest perdia una mica per l'aixeta. Per sort he travassat ràpid el most a l'altre fermentador, l'original, i he solucionat ràpidament el problema.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada