El meu ajudant, l' Erik |
No m'extendré molt en quant a l'elaboració d'aquesta, ja que no vaira massa del que ja vaig fer a la 1ª producció, els passos són els mateixos.
Tot i això hi ha varies coses que si he variat.
1.- L'esterilizat, ja que li he donat molta més importància a aquest pas.
2.- Tª de l'aigua afegida. Si bé per el 'Xarop' l'hem de barrejar amb 2/3 litres d'aigua bullint, com en l'anterior, la resta de l'aigua (20 litres en aquesta ocasió) els he afegit d'aigua pràcticament freda per aconseguir una temperatura final d'uns 20-22ºC i així poder afegir el llevat sense tenir que esperar tant, per tant, la fase de refredament s'ha reduït notablement.
Apa, a fermentar! |
3.- En aquesta cervesa se li ha afegit 1 kg de sucre just al mesclar el Most amb l'aigua bullint segons indicacions del fabricant, cosa que amb la Christmas no era necessari.
4.- El llevat l'he afegit directament del sobre i sense reactivar-la.
5.- Aquest cop sí que he pres la D.I. que m'ha donat un valor de1036. La resta del procés ha sigut idèntic. Ara toca esperar.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada