Els fermentadors secundaris |
Així doncs, aquest matí me he posat mans a l'obra. Aquest cop no sols tenia la intenció d'embotellar, si no que part de la cervesa l'he reservat per fer una segona fermentació fora de l'ampolla.
Un Cop que he esterilitzat tot bé, he preparat algunes llimones que he tallat troços per afegir-lo a la fermentació secundaria. He posat uns 500 grs. de llimones per 5 litres de cervesa. El fermentador secundari no es més que una garrafa d'aigua de 5 litres, a la qual li fet un forat al tap i li he col·locat un airlock. Espero que funcioni i que no es contamini ni res. Per cert que les llimones les he rentat i els he ruixat amb una mica d'alcohol de 96º per esterilitzarlos.
Coronita? No, Coopers |
Per acabar, la resta de la cervesa (uns 14 litres) els he embotellat directament, afegint-li això si el seu 'primming' corresponent que aquest cop he fet amb sucre de canya. El qual m'ha enfosquit una mica la cervesa.
Dintre d'unes setmanes doncs podrem comparar entre las tres cerveses i veure si realment he aconseguit el propòsit d'aquest experiment. Una cervesa amb aromes i un lleuger toc de llimona, i una altra aromatitzada amb tequila.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada