dimecres, 23 de març del 2011

Embotellant i experimentant amb la Mexican

Els fermentadors secundaris
El Dissabte passat, aprofitant que varen venir uns amics a casa i que els vaig estar explicant una mica els processos bàsics del 'jombruin' (homebrewing s'entén), vaig aprofitar  pera mirar la densitat de la Mexican, la qual estava ja rondant els 1.010 g/ml. amb la qual cosa vaig calcular que en un parell de dies podria embotellar.

Així doncs, aquest matí me he posat mans a l'obra. Aquest cop no sols tenia la intenció d'embotellar, si no que part de la cervesa l'he reservat per fer una segona fermentació fora de l'ampolla.

Un Cop que he esterilitzat tot bé, he preparat algunes llimones que he tallat  troços per afegir-lo a la fermentació secundaria. He posat uns 500 grs. de llimones per 5 litres de cervesa. El fermentador secundari no es més que una garrafa d'aigua de 5 litres, a la qual li  fet un forat al tap i li he col·locat un airlock. Espero que funcioni i que no es contamini ni res. Per cert que les llimones les he rentat i els he ruixat amb una mica d'alcohol de 96º per  esterilitzarlos.

Coronita? No, Coopers
A continuació la segona proba era posar-li una mica de tequila a la cervesa amb lo que he posat 100 ml. de tequila per 5 litres de cervesa en un segon fermentador (també una garrafa d'aigua). La quantitat de tequila equival a un 2% de tequila en la cervesa. Veurem si agafa sabor o no. La idea no es que tingui molt de gust a tequila si no més aviat toc subtil.

Per acabar, la resta de la cervesa (uns 14 litres) els he embotellat directament, afegint-li això si el seu 'primming' corresponent que aquest cop he fet amb sucre de canya. El qual m'ha enfosquit una mica la cervesa.

Dintre d'unes setmanes doncs podrem comparar entre las tres cerveses i veure si realment he aconseguit el propòsit d'aquest experiment. Una cervesa amb aromes i un lleuger toc de llimona, i una altra aromatitzada amb  tequila. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada