Tota la producció aconsseguida |
Avui he embotellat la primera 'tot grat' feta a casa. Al comprovar la densitat, aquesta havia baixat dels 1.050 inicials a 1.004, amb lo que tindriem un 6% d'ABV aproximat.
El resultat ha sigut de només de 6 cerveses!!.
El fe es que en el fermentador vaig posar uns 4 litres a fermentar, però al tirar-li el llevat no vaig calcular la quantitat i li vaig tirar tot un sobre (per 20 litres), així que en destapar el fermentador tenia un fons de llevat d'uns 2 litres.
Acabat doncs el procés, les conclusions sobre fabricar en 'tot grao', han estat varies. (algunes ja les sospitàvem):
1.- Que moldre el gra amb el rodillo de cuina no és cosa fàcil, i moldre blat es quasi impossible sense un bon molinet.
2.- Que macerar en una olla normal i corrent i mantenir la Tª constant a 65º C no es cosa fàcil.
3.- Que fabricar tan poca quantitat de litres et dóna un marge d'error molt major.
4.- Que no es el mateix malta d'ordi que grans d'ordi (tot i que aquests es puguin macerar i bullir)
5.- Que el volum del llevat ha de ser proporcional a la quantitat de litres de cervesa a produir.
només ens queda esperar a veure com han sortit les 6 ampolletes, tot que no sé, la veritat es que tenen uns pòsits de l'òstia i no sé si això els hi farà massa bé. La resposta a aquesta pregunta d'aquí a un mes.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada