dilluns, 26 de març del 2012

31ª Producció - IPA - [Jurassik - Ripping Hops]

Molino mecanitzat i tunejat
Diumenge 4 de Març

- Macerat  a 63ºC durant 60 minuts en termonevera
- No Mash-Out
- Recirculat 15 minuts (4 litres aprox.) 
- Rentat 23 litres a 78ºC single sparging .
- Densitat  abans de bullir: 1049.
- Ebullició 60 minuts
- Adicions de llúpol a 60, 45, 30, 15 i 5 minuts.
- Refredat 25 min. (obtenim 20L. a 20ºC)
- Inoculació de llevat prèviament rehidratat en mig litre de most.
- D.O. 1049, per 20 litres finals.
- Eficiència aprox 51%

Dimecres 14 de Març

Es passa al fermentador secundari afegint 32 grs de llúpol Cascade en una gasa estèril per practicar-li un Dry-Hopping. D.F. = 1007.

Domingo 25 Març

Avui hems embotellat. 18 Litres totals amb una DF de 1004. Per al primming hem fet un almívar amb 5 gr/L., ja que amb 6 gr/L últimament el nivells de carbonatació m'han quedat massa alts.
FITXA:

Tipus: IPA
Marca: Jurassik
Nom: Ripping Hops
Malts: Pale Ale, Munich, Chocolate i Crystal
Altres cereals: Flocs d'Ordi i Blat
Llúpols: Cascade (60, 45, 30, 15, 5 min.)
Adjunts: Irish Moss (15 min.)
Levadura: Safale S04 11,5 grs. 
D.O: 1049
D.F: 1004
Cantidad: 18 Litres
ABV: 5,9%
Fermentació: 10 dies  a 20 ºC aprox.
2ª fermentació: 10 dies a 18º C
Dry Hopping: 32 grs Cascade 7 dies
Primming: 5 g/L.

2 comentaris:

  1. El tuneado del molino es sencillo y parece efectivo. Voy a tener que copiarte el sistema
    ;-)

    ResponElimina
  2. La verdad es que va bastante bién, se reduce bastante el tiempo (de 30 Min a 10 más o menos) y te cansas menos ;-). Solo necesitas un tornillo o esparrago con la misma rosca que el molino. Al loro! que no es métrico! y un par de garrafas de agua garrafa de agua. Una para ampliar la tolva del molino y la otra para hacer una protección en la parte de los discos, ya que a esa velocidad el grano salpica que da gusto!.

    ResponElimina