Aquesta producció l'ha elaborat casi per complet l'Erik, el meu petit ajudant. Jo m'he limitat a assistir-lo i indicar-li les passes que tenia que seguir. Així doncs, els mèrits dels resultats hauran d'atribuir-se-li a ell.
Per no complicar-li la vida, hems fet una recepta fàcil, una Pale Ale, que es la recepta que més vegades hems cuinat. En relació a les anteriors coccions, aquest cop hem afegit una mica més de malta Crystal per veure si obteníem una cervesa amb una mica més de cos.
Per no complicar-li la vida, hems fet una recepta fàcil, una Pale Ale, que es la recepta que més vegades hems cuinat. En relació a les anteriors coccions, aquest cop hem afegit una mica més de malta Crystal per veure si obteníem una cervesa amb una mica més de cos.
- Recirculat 15 minuts (4 litres aprox.)
- Rentat 23 litres a 78ºC single sparging .
- Densitat abans de bullir: 1043.
- Rentat 23 litres a 78ºC single sparging .
- Densitat abans de bullir: 1043.
- Ebullició 60 minuts
- Adicions de llúpol a 60, 15 i 5 minuts.
- Refredat 20 min. (obtenim 21L. a 18ºC)
- Inoculació de llevat prèviament rehidratat en un litre de most.
- D.O. 1050, per 21 litres finals.
- Eficiència aprox 65%
- Adicions de llúpol a 60, 15 i 5 minuts.
- Refredat 20 min. (obtenim 21L. a 18ºC)
- Inoculació de llevat prèviament rehidratat en un litre de most.
- D.O. 1050, per 21 litres finals.
- Eficiència aprox 65%
Dissabte 19 de Febrer
Com que l'activitat a l'airlock sembla que s'ha aturat hems mesurat la densitat. La cervesa a atenuat moltíssim. L'hidròmetre m'ha donat un valor de 1003 (algo molt estrany). Passem a secundari en garrafes de 5 l. a 15-16ºC.
Com que l'activitat a l'airlock sembla que s'ha aturat hems mesurat la densitat. La cervesa a atenuat moltíssim. L'hidròmetre m'ha donat un valor de 1003 (algo molt estrany). Passem a secundari en garrafes de 5 l. a 15-16ºC.
Diumenge 04 de Març
Dia d'envasat. Trasvassem la cervesa de les garrafes al cub d'embotellat i afegim el primming de 5gr/L. Prenem la densitat amb un densímetre nou, ja que vaig adonar-me que el vell estava espatllat. Així la D.F. queda en 1013. Embotellem un total de 62 ampolles de 33 Cl.
FITXA:
Tipus: PALE ALE
Marca: ERIKBEER
Nom: Hydra
Nom: Hydra
Malts: Pale Ale i Crystal
Llúpols: E.K. Goldings (60, 15, 5)
Adjunts:---
Llevats: Safale S04 11,5 grs.
D.O: 1050
D.F: 1013
Quantitat: 21Litres
Quantitat: 21Litres
ABV: 4'8%
Fermentació: 7 dies a 20 ºC aprox.
2ª fermentació: 15 dies a 15-16ºC
Dry Hopping: ----
Dry Hopping: ----
Primming: 5 g/L.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada