dilluns, 5 de març del 2012

29ª Producció - PALE ALE - [Erikbeer]

Aquesta producció l'ha elaborat casi per complet l'Erik, el meu petit ajudant. Jo m'he limitat a assistir-lo i indicar-li les passes que tenia que seguir. Així doncs, els mèrits dels resultats hauran d'atribuir-se-li a ell.


Per no complicar-li la vida, hems fet una recepta fàcil, una Pale Ale, que es la recepta que més vegades hems cuinat. En relació a les anteriors coccions, aquest cop hem afegit una mica més de malta Crystal per veure si obteníem una cervesa amb una mica més de cos.


Diumenge 12 de Febrer

L'Erik llupolitzant el most
- Macerat  a 65ºC durant 90 minuts
- Mash-Out a 77ºC durant 10ºC .
- Recirculat 15 minuts (4 litres aprox.) 
- Rentat 23 litres a 78ºC single sparging .
- Densitat  abans de bullir: 1043.
- Ebullició 60 minuts
- Adicions de llúpol a 60, 15 i 5 minuts.
- Refredat 20 min. (obtenim 21L. a 18ºC)
- Inoculació de llevat prèviament rehidratat en un litre de most.
- D.O. 1050, per  21 litres finals.
- Eficiència aprox 65%

Dissabte 19 de Febrer

Com que l'activitat a l'airlock sembla que s'ha aturat hems mesurat la densitat. La cervesa a atenuat moltíssim. L'hidròmetre m'ha donat un valor de 1003 (algo molt estrany). Passem a secundari en garrafes de 5 l. a 15-16ºC.

Diumenge 04 de Març

Dia d'envasat. Trasvassem la cervesa de les garrafes al cub d'embotellat i afegim el primming de 5gr/L. Prenem la densitat amb un densímetre nou, ja que vaig adonar-me que el vell estava espatllat. Així la D.F. queda en 1013. Embotellem un total de 62 ampolles de 33 Cl.

FITXA:

Tipus: PALE ALE
Marca: ERIKBEER
Nom: Hydra
Malts: Pale Ale i Crystal
Llúpols: E.K. Goldings (60, 15, 5)
Adjunts:---
Llevats: Safale S04 11,5 grs. 
D.O: 1050
D.F: 1013
Quantitat: 21Litres
ABV: 4'8%
Fermentació: 7 dies  a 20 ºC aprox.
2ª fermentació: 15 dies a 15-16ºC
Dry Hopping: ----
Primming: 5 g/L.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada