Aprofitant que avui l'Erik feia la seva pròpia cocció pel matí, he pensat en fer una doble cocció. Per tant, mentre ell tenia l'olla en ebullició, jo començava a macerar amb la nevera. La recepta ha sigut calcada a la que ha fet l'Erik, així podrem comparar resultats entre macerat amb nevera i macerat amb olla.
- Recirculat 15 minuts (4 litres aprox.)
- Rentat 24 litres a 80ºC single sparging .
- Densitat abans de bullir: 1045.
- Rentat 24 litres a 80ºC single sparging .
- Densitat abans de bullir: 1045.
- Ebullició 60 minuts
- Adicions de llúpol a 60, 15 i 5 minuts.
- Refredament 20 min. (obtenim 18 L. a 18ºC)
- Inoculació de llevat prèviament rehidratat en un litre de most.
- D.O. 1052, per 18 litres, afegim 3 litres d'aigua per obtenir 21 litres finals i una D.O.de 1049.
- Eficiència aprox 64%
- Adicions de llúpol a 60, 15 i 5 minuts.
- Refredament 20 min. (obtenim 18 L. a 18ºC)
- Inoculació de llevat prèviament rehidratat en un litre de most.
- D.O. 1052, per 18 litres, afegim 3 litres d'aigua per obtenir 21 litres finals i una D.O.de 1049.
- Eficiència aprox 64%
Dissabte 19 de Gener
He passat la cervesa a secundari en garrafes de 5 litres. En cadascuna hi he afegit diferents tipus de fruites fent així uns sublots. La DF. estava rondant els 1002, el qual he trobat molt Estrany, ja que es un valor molt baix.
Garrafa A: Maduixes 1Kg
Garrafa B: Kiwi 500 grs
Garrafa C: Mango 500 grs
Garrafa D: Dàtils 150 grs
Garrafa A: Maduixes 1Kg
Garrafa B: Kiwi 500 grs
Garrafa C: Mango 500 grs
Garrafa D: Dàtils 150 grs
Divendres 02 de Març
Dia d'embotellat. Avui he embotellat els sublots A i B, amb el primming de sucre ampolla per ampolla en comptes de fer un almívar. La D.F. en ambdós casos ha estat de 1006.
Dissabte 04 de Març
Dia de embotellat. Avui he embotellat els sublots C i D, el primming també ampolla per ampolla. La D.F. del sublot C ha estat de 1006, mentre que el sublot D ha estat de 1010.
FITXA:
Tipus: PALE ALE
Marca: JURASSIK
Nom:T-REX
Nom:T-REX
Malts: Pale Ale i Crystal
Llúpols: E.K. Goldings (60, 15, 5)
Adjunts:---
Llevats: Safale S04 11,5 grs.
Fermentació: 7 días a 20 ºC aprox.
Sublots:
Sublot A (Maduixa)
D.O: 1049
Sublots:
Sublot A (Maduixa)
D.O: 1049
D.F: 1006
Quantitat: 4,25 Litres
Quantitat: 4,25 Litres
ABV: 5,7%
2ª fermentació:15 dies a 15-16ºC
Dry Hopping: ----
Primming: Manual
Sublot B (Kiwi)
D.O: 1049
Sublot B (Kiwi)
D.O: 1049
D.F: 1006
Quantitat: 4,25 Litres
Quantitat: 4,25 Litres
ABV: 5,7%
2ª fermentació:15 dies a 15-16ºC
Dry Hopping: ----
Primming: Manual
Sublot C (Mango)
D.O: 1049
Sublot C (Mango)
D.O: 1049
D.F: 1006
Quantitat: 4,25 Litres
Quantitat: 4,25 Litres
ABV: 5,7%
2ª fermentació:15 dies a 15-16ºC
Dry Hopping: ----
Primming: Manual
Sublot D (Dàtils)
D.O: 1049
Sublot D (Dàtils)
D.O: 1049
D.F (A): 1010
Quantitat: 4,75 Litres
Quantitat: 4,75 Litres
ABV: 5,2%
2ª fermentació:15 dis a 15-16ºC
Dry Hopping: ----
Primming: Manual
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada