dilluns, 4 de juliol del 2011

17ª Producció - BREWFERM AMBIORIX -

Ja Feia algunes setmanes que no cuinava res, i això que tenia un kit a casa des de feia dies. Concretament es tractava d'una Ambiorix de Brewferm, una cervesa d'uns 6'5% de alcohol i de la que tenen que sortir uns 15 litres.

Dimecres 22 de Juny

Després d'esterilitzar tots els estris en una solució d'aigua i lleíxiu, he escalfat la llauna submergida en aigua calenta. A continuació he dissolt 1,100 Kgs de sucre en 2 litres d'aigua ben calenta. Segons el fabricant havien de ser 1,075, però he pensat que per afegir una mica més no passaria res.  Un cop el sucre s'ha dissolt, he rehidratat el llevat com faig sempre, en una solució d'aigua i sucre, i acte seguit li he afegit el contingut de la llauna a l'olla.


Ho he escalfat tot durant uns minuts removent be i a continuació ho he passat al fermentador, a on li he afegit aigua freda fins arribar als 15 litres .

Com que la temperatura estava rondant  els 33º C, he posat el cubell a l'aiguera amb aigua ben freda i una mica de gel per que es refredés ràpidament. En uns 15 minuts ja estava rondant els 28-30ºC, així que he inoculat els llevats i ho he airejat una mica abans de tapar.

La densitat inicial ha quedat sobre els 1058 (Hauria d'haver sortit 1060), Amb la qual cosa crec que es satisfactori ja que difícilment s'aconsegueix clavar el valor que marca el fabricant.

Dilluns 27 de Juny

Avui he pres la densitat després de 5 dies de fermentació, ja que l'airlock ja no donava senyals d'activitat. La D.O. m'ha marcat un valor de 1003, mentre que el fabricant e marca una D.F. de 1010. així que decideix transvasar a un secundari durant un parell o tres de dies per clarificar una mica abans d'embotellar.

Dijous 30 de Juny

Avui he embotellat, la cervesa ha estat 3 dies en el fermentador secundari així que els llevats morts han precipitat al fons.

Com sempre després d'esterilizar ampolles i utensilis varis, ens hi hem disposat a fer-ho amb el meu petit ajudant Erik que ara que està de vacances s'ha avingut a treballar a l'empresa familiar, ja, ja, ja,...

En total ens han sortit 14,85 litres.

FITXA:

Tipus: AMBIORIX
Marca: BREWFERM
Sucres: 1,100 Kg
Llevats: Brewferm 7grs. (Rehidratada)
D.O: 1058
D.F: 1003
Quantitat: 14.85 Litres
ABV: 7,3%
Fermentació: 5 dies a 25ºC aprox.
2ª fermentació: 3 dies a 24-25ºC 
Primming: 120 grs de sucre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada