dilluns, 25 de juliol del 2011

20ª Producció - COOPERS BITTER -

Amb aquesta ya van més de dos desenes de lots fabricats i quasi tots fets a partir de Kits de malta preparats. Personalment crec que ha arribat el moment de passar-me al tot gra, així que tocarà estalviar per poder comprar una olla. Precisament tinc en ment comprar una Olla elèctrica de 29 litres la qual porta ja l'aixeta incorporada. Crec que amb aquesta nova adquisició podré començar a jugar amb les maltes, llúpols i diferents ingredients i adjunts per obtenir una cervesa de major qualitat.

De moment i mentre la guardiola segueixi buida em conformaré amb seguir experimentant amb els Kits.

Aquest cop he optat per una Bitter de Coopers que ja había elaborat en una altra ocasió i que ha triomfat força entre la gent que l' ha probat.

Dilluns 11 De Juliol

Avui no tenia pensat de cuinar, però l'Erik ha insistit en que preparéssim la Bitter. Serà per els 2 Euros que li dono per cada cop que col·labora en la 'cervesera'?.

El cas es que al final ens hem posat a la cuina. Mentre jo escalfava la llauna i rehidratava el llevat, ell ha dissolt el sucre en l'olla amb aigua. Acte seguit hem afegit l'extracte de malta a l'aigua ensucrada i hem barrejat tot a fons.

20 grs de llúpol per a l'infusió
Mentre que l'Erik remenava el most jo he preparat una infusió de llúpol per intentar aromatitzar una mica més la cervesa. Hem utilitzat llúpol E.K. Goldings amb 7% de a/a. L' infusió l'hem fet bullint 1/2 litre d'aigua i infusionant durant uns 15 minuts tapant el recipient amb una tapa. Un cop acabada la infusió la hem afegit al cubell, a on prèviament ja havíem tirat el most i omplert amb aigua freda fins als 20 litres.  L'infusió l' hem passat per un colador tot fent que el llúpol fes de filtre. Llavors hem ruixat amb aigua per sobre del llúpol fins a obtenir  una D.O de 1038 (22 litres).

Per acabar inoculem el llevat i a fermentar.

Dijous 14 de Juliol

Avui he pres la densitat, ja que l'activitat sembla haver-se aturat ja en el fermentador. El valor resultant ha estat de 1003, amb lo que la cervesa ja està llesta per embotellar. No obstant decideixo no embotellar encara i trasvassar a secundari durant una setmana més o menys pera clarificar una mica i fer un 'dry hopping' amb llúpol. Per al 'dry hopping' aprofito  10 grs que em queden encara de E.K. Goldings i 15 grs de Fuggles. Ho tiro al fermentador dins d'una gassa esterilitzada

Dimarts 19 de Juliol

Com que el llúpol dentre de la gasa m'ha quedat flotant i temo que no s'hagi 'aprofitat'' al màxim, he decidit treure-l  de la gassa i escampar-lo per sobre de la cervesa i que quedi lliure.

Dijous 21 de Juliol

Avui hem embotellat. Abans però hem tingut que filtrar les flors de llúpol que flotaven sobre la cervesa per poder embotellar bé. Per fer-ho hem agafat un colador fi (prèviament esterilitzat), i hem passat la cervesa a l'altre cubell per poder embotellar sense problemes d'emboçades amb les fulles de llúpol soltes.

Hem fet un primming de 115 grs de sucre per als 22 litres que teníem.

FITXA:

Tipus: BITTER
Marca: COOPERS
Sucres: 1 Kg
Llevats: Coopers 7grs. (Rehidratada)
D.O: 1038
D.F: 1003
Quantitat: 22  Litres
ABV: 4,7%
Fermentació: 4 dess a 24ºC aprox.
2ª fermentacio: 1 setmana a 23ºC 
Dry Hopping: 10g de E.K. Goldings + 15 g de Fuggles
Primming: 115 grs de sucre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada