dijous, 7 de juliol del 2011

18ª Producció - FROSTIE - (Experiment)

Tenia ganes d'experimentar, així que m'he liat a fer algo que crec que es una veritable...(bogeria, tonteria, salvatjada, imbecilitat,...) Que cadascú hi posi l'adjectiu que més li agradi.

En fi, que dies enrere en un atac d'inspiració, vaig pensar que els cereals de l'esmorzar de la canalla, (els Frosties), no deixen de ser això, cereal i sucrer i que per tant podria intentar ferr algun tipus d'infusió per extreure'n els sucres i midons que (suposo) contenen i intentar provar a veure si fermenta alguna cosa.

Divendres 1 de Juliol

He posat uns 200 grs. junt con 2 litres d'aigua en una olla i ho he escalfat a uns 70ºC, ho he tingut macerant durant més de mitja hora. La idea era intentar una mini-maceració, però els flocs de cereals s'han pràcticament desintegrat, quedat una fina pasta de cereal.

Ho he filtrat i he fet un mini-recirculat (si se li pot anomenar així). Al final a l'olla tinc un suc bastant tèrbol al que li he afegit un parell de litres més d'aigua calenta que he anat afegint durant la filtració (o el que vindria a ser la aspersió del NO-gra).

El líquid resultant, uns 4-5 litres els he posat a bullir, afegint-hi llúpol al principi  de la cocció (no sé quin tipus de llúpol, un que venen en la herbolària per fer-ne infusions). Ho he tingut  tot bullint uns 45 minuts i al apagar el foc hi he tirat un grapat més de llúpol E.K. Goldings. He refreda aquesta 'pòsima' a l'aiguera abans de tirar-hi ea llevat. Aquest era tipus pastilla de pastisseria, que pel que he llegit por ahí es pràcticament el mateix que la que fem servidor per fer la cervesa.

Així doncs el fermentador tinc 4 litres d' 'algo' llupolitzat i que està fermentant. Ho deixarem uns dies a veure que tal. Per cert que la D.O es de només 1006-1008

Diumenge 3 de Juliol

Avui he mirat dintre del fermentador, ja que he estat fora el fi de setmana i volia saber si hi  havia activitat o no en l'interior. He notat clars símptomes de que efectivament hi ha hagut  fermentació, el qual m'alegra una mica. A lo millor inclús surt alguna cosa bona d'aquí.

Dilluns 4 de Juliol

Avui he envasat l'experiment, la densitat ha baixat amb lo que assegura que efectivament algo de fermentació hi ha hagut Està rondant els 1002.

A la vista no té mal aspecte la veritat. No està massa ben filtrat, ja que no ho he fet a l'hora de passar-lo al cubell d'envasat. M' han sortit 14 ampolles de 25 Cl. a veure que surt d' aquí.

En quant al gust, un cop que la he tastat la he notat fortament amarga, suposo que el llúpol que vaig tirar era massa per tan sols 4 litres.

He decidit posar-li de nom Frostie (per els cereals  i per el color blanquinós que té).

FITXA:

Tipus: FROSTIE
Marca: VALL DEL GES
Sucres: 200 grs.
Llevats: De pastisseria 4 grs aprox.
D.O: 1006
D.F: 1001
Quantitat: 3.45 Litres
ABV: 0,666%
Fermentació: 4 dies a 25ºC aprox.
2ª fermentacio:  ----- 
Primming: 50 grs de sucre.


























Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada