divendres, 8 de juliol del 2011

19ª ProduccióAltres - COOPERS WHEAT -

Ja es la tercera vegada que faig aquesta cervesa, i la veritat es que es una cervesa que em 'desapareix' del rebost, ja que al ser una cervesa de sabor tan suau agrada a quasi a tothom  que la tasta.

En aquesta ocasió he pensat d'embotellar-la en ampolles de 25 Cl. ja que en tenia una pila i així podia prendre-se-la també la dona, ja que per a ella les ampolles de 33 Cl. són massa grans.


També tenia pensat guardar uns litres per experimentar amb el sabor de la llimona (tot i que no segui l'estilo més apropiat per fer-ho).


Divendres 1 De Juliol


El Divendres ens vàrem posar a la feina amb l'Erik com a ajudant. Com sempre seguim els típics passos d'escalfar la llauna i abocar-la als dos litres d'aigua amb sucre que prèviament tenia ja preparats i calents. Ho portem a punt d' ebullició uns minuts i remenant-ho bé. Mentrestant l'Erik remenava el most jo rehidratava el llevat.


El següent, Abocar el most calent al fermentador i omplir-lo amb aigua freda fins als 23 litres i comprovar la densitat que era de 1036 a una Tª de 27ºC, segons les taules de correcció serien uns 1038 finals.


Afegim el llevat i airegem una mica abans de tapar el fermentador i colocar l'airlock.


Dilluns 4 de Juliol


Per la nit prenc una mostra i miro la densitat, que dona un valor de 1003, així que ja està llesta per embotellar.


Dimarts 5 de Juliol


He decidit no embotellar encara, la raó és perque vull 'arreglar' uns litres amb una mica de llimona a veure que en surt.


Com en l'últim cop que vaig provar alguna cosa semblant, tenia un gust molt, molt amarg a llimona, decideixo rebaixar-ho. He preparat un suc de llimona (80 ml) i l'he rebaixat amb 2 litres d'aigua i ho he escalfat una mica en una olla per a 'higienitzar-ho' per si de cas. Ho tiro a una garrafa d'aigua de 8 Litres que em servirà com a fermentador secundari i omplo la resta de cervesa verda fins dalt.


El resto de cervesa que m'ha sobrat (16 litres), els trasvasso al cubell fermentador per una segona fermentació. Tot això ho tindré uns pocs dies, només 2 o 3, la cervesa verda per clarificar una mica, i l'experiment per que els llevats que encara queden es mengin part del sucre que pugui portar el suc de llimona.


Dijous 7 de Juliol


Embotellem, així que un cop que he tingut esterilitzades les ampolles me disposat a fer-ho. Primer hem embotellat els 16 litres del fermentador gran. Sense cap tipus de problema per cert, ja que últimament el xapador m'ha donat més d'un mal de cap.


He afegit 5gr/L. de sucre en el primming per carbonatar mitjançant un almívar que prèviament havia tirat a la cervesa.


Acte seguit he trasvassat la cervesa de la garrafa mitjançant un sifonat al cubell d'embotellat i l'hem envasat, per cert, que al tenir la tercera ampolla ja plena i xapada ens hem adonat  de que no havíem afegit el primming als 8 litres de la cervesa amb llimona, així que hem obert les ampolles i ho hem fet manualment. A la resta si que les hi  hem afegit l'almívar preparat.


Per acabar, tastem la cervesa amb llimona. En principi te gust i olor a llimona, i és molt menys amarga que l'anterior, a primera vista sembla bevible, veurem com progressa després d'un més de maduració, Doncs em temo de que es vagi tornant mes acida i amarga per efecte de la llimona, ja que els llevats seguiran menjant sucres mentre n'hi hagi.

FITXA (I):

Tipus: WHEAT
Marca: COOPERS
Sucres: 1 Kg
Llevats: Coopers 7grs. (Rehidratada)
D.O: 1038
D.F: 1003
Quantitat: 16,25 Litres
ABV: 4,7%
Fermentació: 5 dies a 25ºC aprox.
2ª fermentació: 2-3 dies a 24-25ºC 
Primming: 100 grs de Sure.

FITXA (II):

Tipus: WHEAT (Llimona)
Marca: COOPERS
Sucres: 1 Kg
Llevats: Coopers 7grs. (Rehidratada)
D.O: 1038
D.F: 1003
Quantitat: 8 Litres
ABV: 4,7%
Fermentació: 5 dies a 25ºC aprox.
2ª fermentació: 2-3 dies a 24-25ºC 
Primming: 100 grs de azúcar.
Altres: Afegim 2 litres de suc de llimona al 8% en la 2ª fermentació

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada