dilluns, 25 d’abril del 2011

Embotellat de la IPA

Avui ha fet 6 dies des de que vaig posar el Dry hopping a la IPA, així que he decidit embotellar ja la cervesa del fermentador secundari.

Com sempre i abans de res he tingut la dura tasca d'esterilitzar les ampolles i preparar el 'primmimng' que com ja acostumo a fer casi per sistema l'he fet amb mescla de 500 ml. d'aigua calenta i 120 grams de sucre blanc (o el que es el mateix 5,2 grams por litre).

A continuació he passat a treure la tapa del fermentador i retirar el 'fardo' amb el llúpol del Dry Hopping. He afegit el sucre i ho he mesclat tot una mica anant amb molt de compte de no crear excessives turbulències en el fons que poguessin aixecar restes de llevats morts.

Acte seguit he pres la  mida de la densitat que marcava 1.001 i ja per acabar, hem embotellat la cervesa amb un total de 22,75 litres en ampolles de 33 y 25 cl.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada