dimarts, 18 d’octubre del 2011

Vine a Fer Cervesa 2011

Ahir vàrem estar al Vine a Fer Cervesa, celebrat a les cotxeres de sants. La jornada fou d'allò més productiva i amena, ja que vàrem poder assistir a l'elaboració en directe de cervesa, xerrar amb alguns productors que tenien els stands muntats a la fira i que eren molts, Edbeer, La Vella Caravana, Zulogaarden, Reptilian, Popaire, Bevirra, Sènia, Jo en Vull,  Glops, Marina, Birra 08, entre d'altres,....  intercambiar impresions amb varis homebrewers als que vàrem conèixer durant la fira i jo como no, comprar i tastar varies cerveses diferents.

Edgar de Edbeer 
Vàrem arribar sobre les deu i mitj, just quan començava la demostració d'elaboració. Es vàren fer tres grups que van elaborar tres diferents tipuss de cervesa. Nosaltres ens vàrem unir al grup dirigit per Edgar Huguet (EdBEER). Vàm començar amb el procés de macerat que per a l'ocasió es va fer amb una nevera de càmping. Mentre la malta es maceraba en la nevera vàrem aprofitar per tastar alguna cervesa i res millor que la Marina Half IPA per començar  molt, molt suau i amb una escuma molt cremosa tot i que fortament llupolitzada. Á continuació es va fer una demostració més general sobre l'elaboració, impartida per Jordi Poblador de BIRRA 08. Vàrem aprofitar per comprar algunes ampolles als  Zulogaarden (una Sang de Gossa i la nova Vibira) on em van obsequiar amb una ampolla de la seuva IPA summit en reposició d'una especial candelera que els havia comprat anterioment i que estaba defectuosa. Amb els Zulos tambié va caure una canyeta de la seva Pesta Negra que ya habia probat a Mediona i de la qual en guardo una ampolla a casa per alguna ocasió especial. Una cervesa  que per mi es una mica complexa perà de factura excel·lent. 

Com que encara faltava una miqueta per acabar el macerat i que no es feia cap mésvàrem aprofitar per sortir de la fira i anar a dinar una miqueta.

De nou a la fira vàrem arribar just per assistir a la projecció de "la elaboració artesana de cervesa" realitzada a càrrec de Pablo Vijande. Com que el procés el tenim més o menys asimilat vàrem aprofitare per seguir la ruta per alguns stands més. Ens vàrem parar una estona a parlar amb l'Isaac de Reptilian  a qui li vàrem comprar una ampolla de la Solstici d'Hivern (haig de reconèixer que tinc una especial predilecció per les seves cerveses).  

Jordi Poblador (Birra08) i Pablo Vijande
Va arribar el moment de seguir amb la cervesa que estabam elaborant, així que ens vàrem reunir de nou al voltant de la taula amb l'Edgar per al procéssos de recirculat i aspersió del gra. Aquesta potser era la fase que mes m'interesaba més de tot el procés, ja que temia haver fet alguns errors el dimecres passat al cuinar a casa. Efectivament vaig detectar alguns petits errors de procés (per sort res important). Vàm estar prop d'una hora amb el procés d'aspersió abans de posar l' olla al foc per a l'ebullició.

Una cop tirada a l'olla la primera quota de lúpól i com que teniem uns 45 minuts abans de tornar a l'olla, vàrem estar parlant amb varis homebrewers que vàrem conèixer allà, entre ells Danisan del foro ACCE. El procés de cocció es va acabar al tirar les dues ultimes quotes de llúpol, ja que no hi habia la possibilitat de refredar el most, així que un cop acabada l'ebullició es va posar la cervesa en un corni per a posteriorment poder tirar-li el llevat  una vegada freda. 

M'agradaria destacar l'excelencia de las explicacions sobre tot el procés per part de l'Edgar sempre disposat a respondre cualsevolr pregunta i aclarar cualsevol tipus de dubte dels assistents.

El dia va seguir ambn alguna que altra presentació  a càrrec de l'asociació Humulus Lupus i la Malterie du Château.

Tambié durant el dia es vàren sortejan varis lots de birra (dos dels quales es vàren venir cap a casa, je, je, je,...)

Les birres que ens vàren tocar al  sorteig
Abans de marxaer, vàrem passar de nou per l'estand de Reptilian per probar la seva "Marranada", un blend de 50% Stout i 50% de la IPA Shakti, la qual ha envellit en un barril de vi blanc del Penedès. Una cervesa realment curiosa i rara, amb marcat gust a vi blanc. 

En fin un dia molt productiu i en el que vàrem fer noves amistats i vàrem obtenir nous coneixements.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada