dimecres, 12 d’octubre del 2011

Ens passem al gra!!!


L'olla de macerat  i ebullició

Efectivament, després d'elaborar més de vint lots amb kits de malta, finalment ha arribat l'hora de fer el salt a un nivell superior. Amb el qual he decidit passar directament al 'Tot gra' i controlar el procés de les nostres cerveses al 100%.

Fins ara, hems après molt sobre fermentació, dry-hoppings, refredament, ingredients,...(i encara ara ens queda moltíssim per aprendre en aquests camps), però ha arribat el moment de donar un pas endavant i endinsar-nos en el món del molturat, macerat i ebullició.

Per a tal fi, he invertit alguns diners per augmentar el nostre equip cerveser. He adquirit una Olla/macerador de 27l. amb termòstat i vàlvula, la qual ens ajudarà  en les funcions d'olla d'ebullició i macerador. Aquesta olla crec que ens anirà bé al tenir un termòstat pera poder fer esglaons durant el macerat.


També he comprat una nevera de les de càmping a la que hi vull muntar una aixeta i un filtre, la intenció es usar-la per a macerar de tant en tant en infusions simples i receptes que siguin senzilles.
Vista de las noves 'instalacions'
He comprat també la típica bossa de macerat per a l'olla (i que crec que pot servir també per la nevera), per filtrar el gra després del macerat. Para arrodonir el nou equipament, també he comprat a demès una olla d'uns 10 litres per escalfar l'aigua. Per el moment aquesta olla l'escalfaré amb un fogonet de gas tipus càmping, tot i que a la llarga espero poder cambiar-lo per un cremador de gas butà. Un altre utensili nou es un bidó d'uns 100 litres que tenia oblidat en un racó i que hem servirà per emmagatzemar i reciclar l'aigua que surt del serpentí refredador en el moment de refredar el most. Ja per últim he muntat un vell PC amb alguns programes Beer Smith, Brewmate,... (els quals estic provant per saber quin d'ells ens agrada més) i a on podrem entrar qualsevol anotació i/o modificació de la recepta en execució, i consultar al moment qualsevol dubte.

Per a la primera cocció, he triat un Kit tot gra d'estil Pale Ale. M'he decantat per aquest estil per que el tipus de macerat es per infusió simple i per tant sense esglaons de temperatures, amb la qual cosa crec que es el millor per començar.

El proper dimecres 12 d'Octubre faré la meva primera cocció, tot i que  amb aquestes temperatures tan elevades que tenim últimament no sé com anirà la fermentació. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada