dijous, 19 de juliol del 2012

Single Hop Meeting ACCE


El Dissabte passat vaig poder assistir al Single Hop Meeting ACCE, un esdeveniment organitzat per Chalico de l'Asociación de Cerveceros Caseros de España, en el qual cada participant havia d'elaborar una cervesa, a priori d'idèntica recepta, amb l'única variant de que cadascú hauria d'escollir un tipus de   llúpol diferent per a la  seva cervesa. 

L'objectiu era el d'intentar crear un document que reflecteixi quines propietats, i aromes te cadascun d'ells.

La trobada fou a Sabadell al local de La Microcerveseria regentada per Oriol i Roger. 

Vaig arribar a la Micro sobre les nou i mitja, al local només hi havia en Chalico i en Roger. Mentre anaven arribant la resta de participants, vàrem donar  un acop de mà a en Chalico a preparar tot el necessari junt amb en Kokkun també de l'ACCE que ja havia arribat.

Sobre las 10 més o menys vàrem posar les cerveses en fred, per una hora més tard poder fer el tast en unes condicions de fred acceptables. Mentrestant, en Roger ens va fer una visita guiada a tots els racons de la Micro, la càmara frigorífica, el magatzem de males i el més interessant la diminuta sala de producció estil IKEA. Aquesta està en un altell darrera d'un gra vidre, Amb el qual desde el bar es poden veure en primer plano el macerador i la caldera de cocció de 300 litres.

Visitada ja l'instalació  i prop ja de les 11 vàrem  passar a fer els grups per al tast. Es tractava de fer  grups de quatre persones que ompliríem les fitxes de dues varietats diferents. Abans, l'Albert Barrachina del blog Cervesa en Català, ens va fer una breu introducció a les fulles havíem d'omplir i al tast en si, ja que molts érem inexperts en aquest camp. A la meva taula, formada per R. Mateu de Cerveses Espina de Ferro i la seva parella, l'Estanis de Catast.com i jo mateix, ens va tocar valorar les varietats  Sorachi Ace i Mount Hood.

Moment del tast
Acabada l'evaluació de les diferents varietats vàrem passar al que podríem anomenar com a tast lliure, on cadascú de nosaltres va poder tastar qualsevol varietat de les presentades (crec que tots vàrem acabar provant totes i cadascuna de les varietats).

Acabada ja la sessió i després de menjar un entrepà alguns vam començar desfilar, jo vaig marxar dels primers (crec), esperant tornar a repetir una jornada com aquesta.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada