dijous, 16 d’agost del 2012

Experimentant amb Llevats

Després de l'interessant taller de llevats que vàrem fer durant el CSH, a càrrec d'en Hopless, he decidit començar a 'jugar' con aquests.

Dimarts 24 de Juliol

Avui he agafat la placa de petri que vàrem sembrar al refugi (la tenia ben guardada en una nevera) i he tres una mostra per inocular-la en 10 ml de most en un tub d'assaig. He aprofitat  per intentar sembrar alguna pendent d'agar que tenia guardada i així tenir 'copies de seguretat' d'aquests llevats.

Placa de petri amb les colonies de llevats
Dimecres 25 de Juliol

El pas a seguir avui era crear un starter a partir del tub d'assaig inoculat ahir. Així que he posat 40 ml en un pot estèril i he afegit el contingut del tub d'assaig. Per tal de facilitar-ne l'aireajament del most, l'he posat sobre l' agitador magnètic. 

Al Vespre he multiplicat. He afegit 100 ml de most perque s'ané reproduïnt

Dijous 26 de Juliol

Per tal de seguir multiplicant, s'afegeix 300 ml de most en un matraç Erlenmeyer i es deixa de nou a l'agitador tapat i amb un airlock.

Divendres 27 de Juliol

Avui he omplert l'Erlenmeyer fins a 1 litre perquè continués amb la reproducció dels llevats. Amb aquests volums i amb el matraç tant gran l'efecte de l'imant agitador és mínim i queda clar que la varilla necessària per aquesta funció ha d'ésser més gran.

Multiplicant  llevats
Dissabte 28 de Juliol

Avui hem fet una cocció, he mantingut l'starter sobre l'agitador fins l'últim moment, just abans d'inocular els llevats (o el que sigui que hagi crescut allà).

Después del interesante taller de levas que hicimos durante el CSH, a cargo de Hopless, he decidido empezar a 'jugar' con estas.

Divendres 3 d'Agost

Avui hem embotellat la cervesa i aparentement tot sembla haver sortit bé. Bona atenuació, i al tastar-la, (i tot i que encara està verda) se li nota un molt bon sabor i bon perfil.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada