divendres, 17 d’agost del 2012

37ª Producció - (Pale Ale) - Coll de Merolla


Al ser estiu i com que la calor apreta i fort, estic sense poder cuinar a casa. Tot i així he trobat la manera de poder realitzar alguna cocció sense haver de llençar la feina feta per culpa de les altes temperatures.

Res millor que ser amic d'un guarda en un refugi de muntanya on la temperatura es força més suau que al poble. 

Avui he provat amb un nou sistema de filtratge per l'olla de cocció, el resultat ha estat bastant òptim.

Nou sistema de filtratge
Dissabte 28 de Juliol
- Macerat  a 63ºC durant 90 minuts
Moment del Rentat
- No Mash-Out.
- Recirculat 15 minuts (4 litres aprox.) 
- Rentat 24 litres a 80ºC single sparging .
- Densitat  abans de bullir: 1040.
- Ebullició 60 minuts
- Adicions de llúpol a 60, 15 i 5 minuts.
- Refredament 25 min. (obtenim 22 L. a 18ºC)
- Inoculació de 1 litre de Starter de llevat Wyeast Scotish Ale.
- D.O. 1043, per 22  litres.
- Eficiència aprox 58%

Divendres 03 d'Agost

Embotello la cervesa després de prendre'n la densitat que està a 1010. Al ser una densitat un pèl alta, s'afegeix un primming de només 2Gr/L per carbonatar en un almívar de 250ml de aigua. 

Proveta improvisada amb un tub i un got  de xupito
FITXA:

Tipus: PALE ALE
Marca: COLL DE MEROLLA
Nombre: COLL DE MEROLLA
Malts: Pale Alei Crystal
Llúpol: E.K. Goldings (60, 15, 5)
Adjunts:---
Llevats: Wyeast Scotish Ale 1708
Fermentació: 7 dies  a 20 ºC aprox.
D.O: 1042
D.F: 1010
Quantitat: 21,75 Litres
ABV: 4,2%
IBU: 29
2ª fermentación:----
Dry Hopping: ----
Primming: 2 gr/L.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada