dimecres, 11 de juliol del 2012

Cap de Setmana Homebrewer (Resum)


El 'Cap de Setmana Homebrewer' ja és historia. Enrere han quedat els tastos i tallers realitzats durant la durada d'aquest, així doncs, i ja amb la ment més clara passo a fer un petit relat del que va donar de si el cap de setmana.

El cap de setmana va començar per mi el divendres, ja que com a organitzador de l'acte volia estar al refugi quan abans millor per ultimar alguns detalls amb els guardes.

DISSABTE 7 DE JULIOL
Inici del CSH. Les presentacions pertinents
El dissabte va començar d'hora, l'hora fixada per a la trobada era a les 10, així que a partir de dos quarts de deu més o menys va començar a arribar els assistents. IEIU, Brakos i Miguel, Hopless i Nuk, ...Poc a poc van anar arribant tots al refugi. El primer i després de posar les cerveses en fresc, vàrem fer les presentacions pertinents, (tot i que la majoria ja ens coneixem).

Sobre les 11 més o menys vàrem començar amb el primer tast, que constava de 8 cerveses elaborades por alguns dels assitents entre elles vàrem poder tastar estils tan variats com per exemple la Bavarian Weissbier d'en Hopless; les Pale Ale de l'Erik i la de Bou, l'Amber Ale presentada per en Brakos, una Scotish Ale (que vaig  presentar jo mateix), una boníssima Brown Ale de J.A Bazaga (Els Minairons) o la IPA monovarietal de columbus de l'Ester i en Marc.
Moment del tast matinal
Després del tast vàrem anar a dinar. Els nois del refugi ens tenien preparada un bon tiberi. Suc de tomàquet, unes amanides enormes i unes cassoles no menys grans plenes pollastre amb préssec.

Remoli de l'agitador
Acabat el dinar i mentre es feia la digestió, es va dur a terme el taller de bricolatge. Aquest era el taller que havia preparat jo. Per començar la primera part del taller, vaig explicar como muntar un agitador magnètic amb peces reciclades. L'agitador el vàrem muntar durant el taller, i durant aquest, vam poder provar diferents varilles magnètiques de diferents mides.

La segona part del taller va ser l'explicació de com fabricar un macerador amb una nevera de càmping algo molt simple, però que va semblar ser interesant.

A continuació, GRAN taller de llevats, que corria a càrrec d'en Hopless. El taller estava dividit en dues parts. La part que vàrem fer el dissabte fou més teòrica. En aquesta ens va passar una genial presentació de diapositives on s'explicava el procés de forma molt instructiva.

A continuació, vàrem passar a preparar el most i les pendents d'agar per al dia següent poder sembrar els llevats i fer les plaques de petri.

Preparant el most en els vials durant el taller de llevats
A continuació, es va fer un petit tast de tres cerveses exactament iguals, tretes de la mateixa cocció, però amb la diferència de que cadascuna havia tingut una varietat de fruita diferent fermentant durant la segona fermentació. El que allà vàrem batejar com a 'Fruit-hopping'. Mango, Kiwi i Dàtils eren les fruites que havíem de descobrir entre els diferents sabors.

Va arribar l'hora del sopar i ens vàrem posar a la feina sobre les nou de la nit. Era important fer un bon coixí pera el que se'ns venia a sobre.

El tast nocturn, molt animat
Acabat el sopar, vàrem passar a realitzar l'últim tast del dia, el qual consistia en unes 10 cerveses també elaborades per els assistents. Vàrem començar per una Witbier que vaig portar jo, seguida de la Weiss d'en Miguel. A continuació varen anar caient la Tarta Pils i la Fulla Ale de Bazaga, la IPA de Brakos, la APAche (una altra cervesa meva) que como indica el seu nom es una APA, la Saferina Ale d'en Nuk, una IPA que també vaig portar jo i la Stout llupolitzada Special Valls de l'Ester i en Marc. A aquestes alçades, eren ja sobre les dues de la matinada i ningú tenia son, així que vàrem continuar traient  ampolles. Fora ja del tast 'oficial' vàrem prendre una versió més suu de la Special Valls (si mal no recordo), la negríssima Darth Vader de la que me'n queden ja poques unitats i alguna altra que ara mateix no aconsegueixo recordar. Sobre quarts de quatre jo ja em vaig retirar, tot i que alguns varen seguir amb el tast fins entrades les 5 de la matinada.

DIUMENGE 8 DE JULIOL
Per estrany que sembli, el diumenge vaig llevarme molt d'hora (sobre les vuit més o menys) i vaig a donar un cop de ma a la cuina per preparar l'esmorzar. Els participants al CSH van anar arribant al menjador sobre les 10 més o menys hora en que vam servir l'esmorzar.

El matí dominical fou ocupat quasi en la seva totalitat per la segona part del taller de llevats. Aquest dia tocava la part més pràctica del taller i tots estàvem neguitosos per sembrar els llevats i jugar, els tubs d'assaig i les plaques de petri.

En Hopless durant la segona part del taller de llevats
Al allargar-se molt el taller, es va haver d'anular el tast cegues, així que mentre s'acabava de preparar el dinat, vàrem unes ampolles de l'Ester i en Marc coma a aperitiu (crec que d'una IPA monovarietal de columbus i malta ecològica). 

Acabat el dinar, vàrem passar a fer l'intercanvi d'arxius digitals que anava a càrrec d'en IEIU, qui disposava d'una extensa col·lecció de llibres, documents i demés relacionat amb el món cerveser.

El CSH arribava a la seva fi, però abans de despedir-nos encara i va haver temps d'intercanviar algunes ampolles entre els assistents, per tant vam poder marxar a casa carregats amb cerveses alienes per prendre a casa i degustar-les amb  més tranquilitat.

Això es tot el que va donar de si el 'Cap de Setmana Homebrewer', esperem poder repetir-lo una altra vegada.

Per veure l'àlbum complert de fotos punxeu aquí

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada