dimecres, 25 d’abril del 2012

33ª Producció - (PALE ALE) - Jurassik [Raptor]

En aquesta cocció he tornat a repetir la Pale Ale amb llúpols Cascade, ja que haig de preparar unes ampolles per la boda d'un company. La recepta ha sigut quasi calcada, l' únic canvi ha estat un petit increment en la malta crystal. El rendiment ha estat rondant el 78%, Una passada !!. 

Dijous 05 d'Abril


- Maceració  a 64ºC durant 60 minuts en olla elèctrica
- Mash-Out 77ºC durant 15 min.
- Recirculat 20 minuts (3 litres aprox.) 
- Rentat 28 litres a 78ºC Single sparging .
- Densitat  abans de bullir: 1042.
- Ebullició 60 minuts
- Adicions de llúpol a 60, 15 i 5 minuts.
- refredat 20 min. (obtenim 23L. a 20ºC)
- Inoculació del llevat prèviament rehidratat en mig litre de most.
- D.O. 1055, per 21 litres finals.
- Eficiència aprox 78%

Divendres 13 d'Abril


He pres una mostra de la cervesa per medir la densitat. El resultat, un valor de 1010 a 18ºC. Així que  passo la cervesa  a secundari en garrafes de 5 Litres.  

Dimecres 25 d'Abril

Dia de  embotellat. He preparat un almívar amb 3.8gr/L. per al primming per afegir-lo a la cervesa. El fet de posar tan poc sucre es perquè vull provar a carbonatar seguint les taules i instruccions tretes del blog http://www.cervesaencatala.blogspot.com/. Embotello  65 ampolles de 33 Cl.

FITXA:

Tipus: PALE ALE
Marca: JURASSIK
Malts: Pale Ale i Crystal
Llúpols: Cascade (60,15,5)
Adjunts: ---
Llevats: Safale S-04 11,5 grs. 
D.O: 1055
D.F: 1010

Quantitat: 21 Litres
ABV: 6%
1ª fermentació: 7 dies a 16-18ºC
2ª fermentació: 12 dies a 17-18ºC
Dry Hopping: ----
Primming: 3,5 grs/L. a 18ºC

1 comentari:

  1. Esta tiene que estar de muerte, ademas lleva Cascade,uuummmm, que rico,je,je. Bueno haber si la probamos. Yo ahora voy a embotellar una Brown Ale con 5 clases de maltas, esta también estoy deseando probarla, mas que nada por que seguro que tendré que retocar algo la receta,Haber si tienes la ocasión de probar esta tu también.

    ResponElimina