dilluns, 16 d’abril del 2012

1er Festival Homebrewer de Catalunya

Aquest dissabte, hem estat a Molins de Rei participant en el 1er Festival Homebrewer de Catalunya, que estava emmarcada dintre dels actes de la 2ª trobada de cervesers artesans.

La Jornada ha sigut dura, ja que hem tingut que tastar més de 20 cerveses casolanes a cada qual millor. Jo vaig fer la meva aportació amb dos de les cerveses que millor m'han sortit, la Scotish Export i la Stout.

A continuació deixo una breu crònica:

Vàrem arribar molt d'hora al matí, just quan amb prou feines començaven a muntar les carpes els diferents elaboradors de la fira. Nosaltres mentrestant, vàrem aprofitar per anar a fer unes compres i ubicar-nos una mica per Molins de Rei. Vàrem tornar a la plaça on tenia lloc el festival a les 10.30 exactes. Allí acabaven d'arribar ja en Marc i l' Ester, administradors de la web/forum Cervesers.cat i màxims responsables del festival. Els vàrem  ajudar una mica a muntar el nostre (per el moment) discret raconet. Mentrestant, poc a poc  anaven arribant els diferents participants, fàcilment reconeixibles, ja que tots anaven carregats amb caixes, neveres, etc,... plenes del preuat líquid.

Incic del  tast 
Sobre les 12 més o menys vàrem començar amb el tast de les 21 cerveses las quals no entraré a valorar ara una per una. Abans de començar, vaig fer una petita introducció a les fulles de tast que havíem repartit, ja que com que las havía dissenyat  jo em van cedir aquest 'honor'.  El funcionament del tast era simple, cadascú feia una petita presentació de la seva cervesa explicant una mica els ingredients i/o coses remarcables del procés i seguidament tastàvem la cervesa.

Es fa fer molt dur haver de tastar tantes cerveses en un sol matí, la veritat es que amb la meitat ja n'hauriem tingut més que suficient. Una cosa que per la propera vegada intentarem solucionar.

Per la meva part haig de dir que després de la cervesa 15ª o així ja no vaig anotar res més a les fulles de tast i vaig deixar de puntuar cerveses, i em vaig limitar a assaborir i disfrutar de les que quedaven, ja que les puntuacions no haurien estat justes per l'estat de les papil·les gustatives en aquestes alçades (i una mica per el grau alcohòlic que ens corria ja per el cos).
Primeres degustacions de la jornada

Acabat el tast, es va fer el sorteig d'un sac de malta Pale Ale ECO per gentilesa de Elaboradores.com, els quals va obsequiar a cada participant amb una panòplia d'una roda de Tast. Seguidament Vàrem bescambiar ampolles de cervesa entre els participants i vàrem acabar la tarda amb un dinar 'familiar' en un restaurant proper a on per cert, TOTS vàrem prendre aigua.

Amb la panxa ja plena Vàrem marxar a donar un tomb per la fira que a penes havíem tingut temps de visitar. Vàrem aprofitar per parlar amb algun elaborador més i de tornada cap a casa.

En l'intercanvi vaig poder fer alguns 'trapis' força interessants.

El preuat botí


- Zionita Negra (Dry Stout)
- Bou (APA)
- Bou (Amber Ale)
- Ferran i Cris (Blonde Ale
- Alella Homebrew (Pale Ale)
- Ester i Marc (Blat)
- Xaarc ( Pale Ale)
- Els Minairons (Pale Ale)
- Francisco (Porter)
- P,S y G - (Viena Ale)

Podeu consultar les cerveses participants aquí
Albert (Allbeer) presentant la seva Ordinary Bitter

Juan Antonio d' Els Minairons servint-se una bona pinta


TONGO!, El premi del sorteig va ser per l' Ester, organitzadora del tast, Felicitats!

4 comentaris:

  1. Buen post Jurassik.

    Una lástima que hubiera tantas cervezas para degustar en una sola mañana. Es difícil poderlas valorar correctamente, especialmente las últimas. La verdad es que esta iniciativa es de aplaudir: juntar a nuestros microcerveceros del futuro o, senzillamente, apasionados del homebrew para intercambiar birra y experiencia me parece más que positivo.

    Salut!

    ResponElimina
  2. Ciertamente fué una ardua tarea probar la 21 cervezas. Efectivamente, despues de una 15-16 más o menos, ya no podíamos apreciar como es debido las cervezas restantes.

    Este será un punto a mejorar en la pròxima reunión.

    ResponElimina
  3. Pedaso de crónica, eres un fiera. La verdad es que 21 fueron muchas, pero que bien lo pasamos,je,je.
    Bueno, también felicitarte por tu blog, es de PM, lo iré siguiendo, y así podremos compartir dudas y experiencias, y haber si algún día podemos hacer una receta conjunta.estaria bien.
    Salut y bona birra!!!

    ResponElimina
  4. Gràcias Juan Antonio, se hace lo que se puede con el blog,... Te tomo la palabra en lo de hacer una receta conjunta.

    Nos juntamos un dia y disfrutamos de una jornada brewando.

    ResponElimina