dijous, 2 de febrer del 2012

28ª Producció - (SCOTISH EXPORT ALE 80/-) - [Jurassik - Braveheart]

La producció d'avui, ha set una Scotish Export. El fet d'escollir aquest estil ha estat més que res per aprofitar els malts que em quedaven en stock i de pas així provar algun estil nou.
Aspersió del grano

Dissabte 7 de Gener


- Macerat  a 68ºC durant 90 minuts
- Mash-Out a 77ºC durant 10 minuts.
- Recirculat 20 minuts (4-5 litres aprox.) 
- Rentat 25 litres a 80ºC single sparging .


- Densitat  abans de bullir: 1029.
- Ebullició 60 minuts
- Adicions de llúpol a 60, 15, 5 i 0 minuts.
- Refredat 25 min. (obtenim 22L. a 19ºC)
- Inoculació de llevats prèviament rehidratats en un litre de most.
- D.O. 1040, per 22 litres finals.
- Eficiència aprox 54%

Dimecres 11 de Gener 
Segons la recepta, avui tocaba mesurar la densitat i passar a secundari. La cervesa a atenuat suficient,  marcant l'hidrómetre un valor de 1008. Passem a secundari en garrafes de 5 l. a 15-16ºC.

Dissabte 21 de Gener
Dia d'embotellat. He preparat un almívar de 6gr/L. per al primmimng per afegir-lo a la cervesa. Al obrir les garrafes aquestes estan plenes d'aire (o millor dit CO2) que produeixen bombolles en la cervesa.

He afegit el primming, però quan tenia algunes ampolles plenes, penso que es possible que el lot surti  sobrecarbonatat degut al gas que ja tenia a les garrafes. Així doncs embotello només 12 ampolles per controlar-les i comparar amb la resta del lot. El resto el deixo uns díes més en el fermentador amb un Airlock per que alliberi el CO2 i de pas es mengi els sucres que havia afegit en el primming.

Dijous 26 de Gener


Embotello la resta del lot, Doncs calculo que ja haurà acabat de menjar-se tot el sucre present a la cervesa i el CO2 hauria d'haver marxat.

FITXA:

Tipus: SCOTISH EXPORT ALE(80/-)
Marca: JURASSIK
Nom: SUQUERRACRISTOS
Malts: Pale Ale, Munich, Crystal, Roasted Barley, Chocolate
Llúpols: E.K. Goldings (60, 15, 5 i 0)
Adjunts:---
Llevats: Safale S04 11,5 grs. 
D.O: 1040
D.F: 1008
Quantitat: 22 Litres
ABV: 4,2%
Fermentació: 4 dies  a 20 ºC aprox.
2ª fermentació Sublot A (4 L.): 11 dies a 15-16ºC
2ª fermentació Sublot B (18 L.): 11 dies a 15-16ºC i 4 dies a 20ºC 
Dry Hopping: ----
Primming: 5 g/L.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada