dijous, 19 de gener del 2012

27ª Producció - (APA ) - [Jurassik - APAche]

Res millor que acabar l'any amb una cocció i de pas celebrar el primer aniversari en el món  del homebrewing. Seguint amb el procés de provar nous estils i receptes, avui hem optat per una APA, una cervesa d'estil pale americà bastant carregada de llúpols.

Dissabte31 de Desembre 

Control de Tª durant el macerat
He macerat segons la recepta, a 66ºC durant 180 minuts, o el que es el mateix, tres hores. Tot i que la recepta no deia res de fer Mash-Out, li he fet 10 minuts més a 77ºC.
El temps en recircular ha estat de més o menys uns 20 minuts. Acte seguit he rentat el gra, amb lo que he gastat uns 24 litres d'aigua a 80ºC, aquest cop en forma de single sparging.


La densitat abans de bullir ha estat de 1038, que to i que ja esta dintre del que anàvem buscant, segueix estant una mica per sota en quant a rendiment.

L'ebullició ha durat 90 minuts amb diverses quotes de llúpols Fuggles, EK Goldings i Cascade. He afegit un xic d'Irish Moss (7 grs) als 45' d'ebullició.

He rehidratat els llevat amb una mica de most que prèviament havia reservat, com sempre.

Filtrant abans d'afegir el llevat
Al finalitzar l'ebullició i refredament, obtinc una D.O. de 1045 i 19'5 litres finals, això representa un rendiment del voltant del 53%

Dimecres 4 de Gener

Aprofitant que tenia que comprovar la densitat de la Witbier, he decidit donar-li un cop d'ull la APA, que està ja rondant els 1004. Deixaré un parell de dies més i passaré a secundari. 

Residus de llevat
Divendres 6 de Gener 
Avui he passat la cervesa al fermentador secundari. La densitat ha baixat fins als 1003. Poso tota la cervesa en un únic fermentador de 25 litres. La deixo fora de la nevera a 15-16ºC.   

Dissabte 14 de Gener
Dia d' embotellat. He preparat un almívar de 6gr/L. per el primmimng per afegir-lo a la cervesa. Embotello 71 ampolles de 25 Cl.

FITXA:

Tipus: APA
Marca: JURASSIK
Nom: APAche
Malts: Pale Ale, Munich, Crystal, Cops de Cebada i Blat
Llúpols: Fuggles (90' y 45'), EK Goldings (30') i Cascade (15' y 5')
Adjunts: Irish Moss, 7 grs.
Llevats: Safale US-05 11,5 grs. 
D.O: 1045
D.F: 1003
Quantitat: 17 Litres
ABV: 5,6%
Fermentació: 6 dies 15 hores a 20 ºC aprox.
2ª fermentació: 8 dies a 15C
Dry Hopping: ----
Primming: 6 g/L.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada