dimecres, 18 de gener del 2012

26ª Producción - (BELGIAN WITBIER) - [Jurassik - Segador]

Aquest cop tocava provar amb una Belgian Witbier, una cervesa belga de blat, la recepta de la qual conté llavors de coriandre i pell de Taronja amarga.

Dimecres 28 de Desembre 

Most tèrbol a l'inici del recirculat
La recepta la he variat una mica en relació al que em marcava el Beersmith, així que li he afegit una mica més de malt del que en un principi hauria d'haver-li posat, ja que els rendiments que obtinc per ara son una mica baixos.

Most després del recirculat


Macerem a 67ºC durant 60 minuts, més 10 minuts de Mash-Out a 77ºC .

El recirculat ha trigat 20 minuts (uns 5 litres aprox.) i pel rentat del gra he trigat  uns 35 minuts. Aquest cop he canviat el sistema de rentat , en comptes del single sparging he pensat a fer un batch sparging que consisteix en fer varis rentats i recirculats.


La densitat obtinguda abans de l'ebullició ha estat de 1033, una mica per sota del que volem per a l'objectiu final, així que no he quedat excesivament satisfet amb el resultat  del rentat.

Porto el most a ebullició mentre preparo el llúpol (al qual li afegeixo una petita quota extra d' aroma de Cascade junt amb  les llavors de coriandre i la pell de Taronja amarga.


També rehidrato el llevat amb una mica de most que he reservat.

A l'olla, llúpol, llavors de coriandre i pell de Taronja amarga
Al finalitzar l'ebullició, tinc una D.O. de 1040 en el fermentador i 20 litres finals, Això implica un rendiment per sota del 50%.

Dimecres 4 de Gener

Avui  tocava mesurar la densitat i como que l'hidròmetre estava ja rondant els 1003 decideixo passar la cervesa a secundari en garrafes de 5 litres i a una temperatura d'entre 15 i 16ºC .

Dissabte 14 de Gener
Dia d'envasat. He preparat un almívar de 8gr/L. per al primmimng per afegir-lo a la cervesa  i embotello sense incidències unes 60 ampolles de 33 Cl.

FITXA:

Tipus: WITBIER
Marca: JURASSIK
Nom: SEGADOR
Malts: Pale Ale i Blat
Llúpols: E.K. Goldings i Cascade (60 y 5)
Adjunts: Llavors de Coriandre i pell de taronja amarga
Llevats: Safbrew W-06 11,5 grs. 
D.O: 1040
D.F: 1003
Quantitat: 19 Litres
ABV: 4,9%
Fermentació: 6 dies 15 hores a 20 ºC aprox.
2ª fermentació: 10 dies a 15ºC
Dry Hopping: ----
Primming: 8 g/L.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada