dimecres, 1 de juny del 2011

16ª Producció - COOPERS EUROPEAN LAGER -

Per a aquesta nova elaboració m'he decidit a provar una European Lager de Coopers. No es un estil que m'entusiasmi massa la veritat, però volia provar de fer lager a veure que tal sortia.

La veritat es que no es una lager al 100%, ja que la fermentació la pròpia d'una Ale i a les mateixes temperatures que la majoria de las cerveses que he elaborat fins ara. De tota manera crec que els llevats són una mica diferents a la resta.

Dimarts 24 de Maig
Flor de llúpol Fuggles

El procés d' elaboració ha sigut  el de costum, escalfar la llauna, mesclar el sucre amb aigua i la malta,... però amb una petita diferència. Avui afegeixor una miqueta llúpol extra al final de l'ebullició per aromatitzar-la una mica més.

Concretament 20 grs. de Fuggles. Hagués preferit afegir-li llúpol Saaz, però com que només tenia Fuggles i E.K. Goldings, al final vaig optar per el primer que crec que i té més semblances.

Divendres  27 de Maig

Avui al prendre la densitat estava ja per 1010, així que he decidit deixar-la uns dies més en el fermentador

Dimarts 31 de Maig

Com que ja fa una setmana que la cervesa està en el fermentador i calculo que haurà acabat la feina, prenc de nou la densitat, el valor es de 1001, així que decideixo embotellar. Com que no tinc temps suficient per fer-ho ho posposo per al dia següent.

Dimecres 01 de Juny

Toca embotellar, així que a primera hora del matí esterilitzo l'equip i les ampolles per embotellar durant el matí amb tranquilitat.  Per al 'primming' uso una mica més de sucre que de costum per que surti una cervesa amb una mica més d'escuma (uns 150grs x 22 litres de cervesa).

En total surten 67 ampolles de 33 Cl. que estaran un parell de dies en casa abans de passar-les al garatge per a la maduració. 

FITXA:

Tipus: EUROPEAN LAGER
Marca: COOPERS
Sucres: 1 Kg
Llevats: Coopers 7grs. (Rehidratada)
D.O: 1040
D.F: 1001
Quantitat: 22 Litres
ABV: 5,2%
Fermentació: 7 dies a 22-23ºC aprox.
2ª Fermentació: No.
Primming: 150 grs de sucre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada