Aquesta es una cocció especial. La cervesa en qüéstió servirà per un tast de monovarietals organitzada per la ACCE al Juliol. La recepta utilitzada ha sigut la mateixa per a totes les que participaran en la mostra amb la diferència clar està, de la varietat de llúpol, ja que cadascú té que utilitzar una varietat diferent. Jo vaig triar Chinook, un llúpol de 13% de AA amb aromes herbals i cítrics que feia temps que volia provar.
Dimarts 1 de Maig
Dimarts 1 de Maig
- Macerat a 66ºC durant 60 minuts amb termonevera
- Recirculat 15 minuts (4 litres aprox.)
- Rentat 28 litres a 78ºC Single sparging .
- Densitat abans de bullir: 1040.
- Densitat abans de bullir: 1040.
- Ebullició 60 minuts
- Adicions de llúpol a 60, 15 i 5 minuts.
- Refredament 20 min. (obtenim 21L. a 20ºC)
- Inoculació de llevat seca.
- D.O. 1050, per 21 litres finals.
- Eficiència aprox 66%
- Adicions de llúpol a 60, 15 i 5 minuts.
- Refredament 20 min. (obtenim 21L. a 20ºC)
- Inoculació de llevat seca.
- D.O. 1050, per 21 litres finals.
- Eficiència aprox 66%
Dissabte 05 de Maig
Es pren una mostra per mesurar la densitat. L'hidròmetre marca un valor de 1020 a 19ºC. Així que deixem uns dies més per que acabi d'atenuar.
Es pren una mostra per mesurar la densitat. L'hidròmetre marca un valor de 1020 a 19ºC. Així que deixem uns dies més per que acabi d'atenuar.
Dimecres 09 de Maig
Prenc una nova mostra, aquest cop està a 1013 amb una Tª de 19ºC. Passo la cervesa a secundari afegint pellets de Chinook per fer un Dry Hopping (50 grs).
Dimecres 23 de Maig
Passo a embotellar la cervesa que fa molt bona olor i té molt bon gust. Per al primming es fa un almívar de 250 ml d'aigua amb 6 grs de sucre per litre.
Prenc una nova mostra, aquest cop està a 1013 amb una Tª de 19ºC. Passo la cervesa a secundari afegint pellets de Chinook per fer un Dry Hopping (50 grs).
Dimecres 23 de Maig
Passo a embotellar la cervesa que fa molt bona olor i té molt bon gust. Per al primming es fa un almívar de 250 ml d'aigua amb 6 grs de sucre per litre.
FITXA:
Tipus: PALE ALE
Marca: SHM ACCE
Malts: Pale Ale i Crystal
Llúpols: Chinook(60,15,5)
Adjunts: ---
Llevats: Safale S-04 11,5 grs.
D.O: 1050
D.F: 1008
Marca: SHM ACCE
Malts: Pale Ale i Crystal
Llúpols: Chinook(60,15,5)
Adjunts: ---
Llevats: Safale S-04 11,5 grs.
D.O: 1050
D.F: 1008
Quantitat: 21 Litres
ABV: 5'1%
1ª fermentació: 8 dies a 18-20ºC
1ª fermentació: 8 dies a 18-20ºC
2ª fermentació: 15 dies a 18-20ºC
Dry Hopping: Chinook (50 grs)
Primming: 6.2 grs/L. a 18ºC
Primming: 6.2 grs/L. a 18ºC
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada