divendres, 4 de maig del 2012

34ª Producció - (Scotish Export Ale 80/-) - Jurassik [Torrada]



La producció d'avui ha estat una Scotish Export, de fet aquesta es la que vàrem fer al refugi de muntanya  ara fa uns dies i que ja vaig  comentar aquí.

Diumenge 8 d'Abril 

Afegint la malta al macerador
- Macerat  a 68ºC durant 90 minuts
- Mash-Out a 77ºC durant 10ºC .
- Recirculat 15 minuts (3-4 litres aprox.) 
- rentat 28 litres a 78ºC single sparging .


- Densitat  abans de bullir: 1040.
- Ebullició 60 minuts
- Adicions de llúpol a 60, 15, 5 minuts.
- Refredament 25 min. (obtenim 22L. a 19ºC)
- Inoculació de llevat directament del sobre
- D.O. 1048, per 22 litres finals.
- Eficiència aprox 65%

Diumenge 15 d'Abril

Avui he pujat al refugi per veure com estava la cervesa ja que portava una setmana fermentant. He pres una mostra amb el densímetre que m'ha donat un valor de 1034 a 8ºC!!. La temperatura es molt més baixa del que pensàvem tot i així segueix havent-hi moviment a l'airlock. Decideixo tapar el fermentador amb una manta pera que tingui una mica més de Temperatura i ho deixo uns dies més.

Divendres 21 d'Abril

Com que no podia pujar al refugi per veure com anava la cervesa, un company me l'ha trasvassat a secundari en garrafes de 5 litres i me l'ha baixat. Un cop a casa he pres de nou  una mostra que m'ha donat un valor de 1020. La deixo una setmana més a casa amb temperatures una mica superiors a les del refugi perque acabi el procés.

Divendres 28 d'Abril

De nou prenc una nova mostra que està a 1014, amb la qual cosa decideixo deixar-la uns dies més per clarificar  i embotellar en un parell de dies.

Dilluns 01 de Maig

Avui he embotellat la cervesa. La DO s'ha estancat ja en 1014. Per al primming, he afegit 4'5 gr/L en un almívar.Embotello un total de 60 ampolles de 33 cl.


FITXA:

Tipus: SCOTISH EXPORT ALE(80/-)
Marca:JURASSIK
Nom: Torrada
Malts: Pale Ale, Munich, Crystal, Roasted Barley i Chocolate
Llúpols: E.K. Goldings (60, 15, 5)
Adjunts:---
Llevat: Safale S04 11,5 grs. 
D.O: 1048
D.F: 1014
Quantitat: 20 Litres
ABV: 4,5%
Fermentació: 13 dies  a 8-10 ºC aprox.
2ª fermentació : 7 dies a 18ºC
Dry Hopping: ----
Primming: 4'5 g/L.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada