La producció d'avui ha estat una Scotish Export, de fet aquesta es la que vàrem fer al refugi de muntanya ara fa uns dies i que ja vaig comentar aquí.
- Recirculat 15 minuts (3-4 litres aprox.)
- rentat 28 litres a 78ºC single sparging .
- Densitat abans de bullir: 1040.
- Ebullició 60 minuts
- rentat 28 litres a 78ºC single sparging .
- Densitat abans de bullir: 1040.
- Ebullició 60 minuts
- Adicions de llúpol a 60, 15, 5 minuts.
- Refredament 25 min. (obtenim 22L. a 19ºC)
- Inoculació de llevat directament del sobre
- D.O. 1048, per 22 litres finals.
- Eficiència aprox 65%
- Refredament 25 min. (obtenim 22L. a 19ºC)
- Inoculació de llevat directament del sobre
- D.O. 1048, per 22 litres finals.
- Eficiència aprox 65%
Diumenge 15 d'Abril
Divendres 21 d'Abril
Com que no podia pujar al refugi per veure com anava la cervesa, un company me l'ha trasvassat a secundari en garrafes de 5 litres i me l'ha baixat. Un cop a casa he pres de nou una mostra que m'ha donat un valor de 1020. La deixo una setmana més a casa amb temperatures una mica superiors a les del refugi perque acabi el procés.
Divendres 28 d'Abril
De nou prenc una nova mostra que està a 1014, amb la qual cosa decideixo deixar-la uns dies més per clarificar i embotellar en un parell de dies.
Avui he embotellat la cervesa. La DO s'ha estancat ja en 1014. Per al primming, he afegit 4'5 gr/L en un almívar.Embotello un total de 60 ampolles de 33 cl.
Divendres 28 d'Abril
De nou prenc una nova mostra que està a 1014, amb la qual cosa decideixo deixar-la uns dies més per clarificar i embotellar en un parell de dies.
Dilluns 01 de Maig
Avui he embotellat la cervesa. La DO s'ha estancat ja en 1014. Per al primming, he afegit 4'5 gr/L en un almívar.Embotello un total de 60 ampolles de 33 cl.
FITXA:
Tipus: SCOTISH EXPORT ALE(80/-)
Marca:JURASSIK
Nom: Torrada
Nom: Torrada
Malts: Pale Ale, Munich, Crystal, Roasted Barley i Chocolate
Llúpols: E.K. Goldings (60, 15, 5)
Adjunts:---
Llevat: Safale S04 11,5 grs.
D.O: 1048
D.F: 1014
Quantitat: 20 Litres
Quantitat: 20 Litres
ABV: 4,5%
Fermentació: 13 dies a 8-10 ºC aprox.
2ª fermentació : 7 dies a 18ºC
Dry Hopping: ----
Dry Hopping: ----
Primming: 4'5 g/L.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada