dimecres, 18 de maig del 2011

13ª Producció - COOPERS REAL ALE-

Seguint amb les produccions aquesta vegada tocava provar amb una Real Ale de Coopers.

Aquesta cervesa en concreto no es que tingués molt d'interès per elaborar-la, però tenia ganes d'experimentar la fermentació amb mel sustituïnt al sucre, així que vaig escollir aquesta Real Ale aconsellat per Josep de  la Cervesera Artesenca on acostumo a comprar els materials. De fet ell em va aconsellar que escollís una cervesa més forta tipus Stout si mal no recordo (han passat ja alguns dies des de llavors), però no em feia massa gràcia espatllar una Stout amb unes proves que possiblement se'n vagin pel desaigüe.

Dimecres 27 d'Abril

Mel en sustitució del sucre
El Dimecres 27 em vaig posar a elabora-la. El procés va ser el de sempre amb la diferència de que en comptes d'afegir 1 kg. de sucre a la malta, vaig substituir-lo per mel de flors (500 grams).

Després de tenir-lo  uns 10 minuts al foc escalfant, com sempre vaig abocar el most  al cubell i vaig reomplir amb aigua. No vaig arribar fins als 23 litres, ja que als 20 tenia una D.O de 1034 a 27ºC amb lo que era algo més baixa del que buscava. Li vaig afegir una mica de sucre extra per que pugés una mica la densitat (no molt uns 200 grs.) i va semblar que pujava una mica amb la qual cosa vaig aconseguir a temperatura de 22ºC  una densitat de 1036/1037 aprox.

Dimarts 3 de Maig

Avui he pres la densitat que ja estava a 1003, així que he decidit trasvassar la cervesa al secundari per clarificar-la una mica abans d'embotellar.

Divendres  6 de Maig

Després de 4 dirs en el secundari a 22ºC he embotellat la cervesa. Aquest cop en ampolles de 75 Cl. la majoria d'elles i de 50 Cl. la resta.

FITXA:

Tipus: Real Ale
Marca: Coopers
Sucres: 500 gr Mel + 200 sucre blanc
Llevats: Coopers (Rehidratada)
D.O: 1037
D.F: 1003
Quantitat: 20 Litres
ABV: 4'5%
Fermentació: 7 dies a 20ºC aprox.
2ª fermentació: 4 dies a 22ºC aprox.
Primming: 120 gr sucre diuit

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada